Türkçe’deki karşılığı bahsetmek olan mention kelimesini Twitter’da birisini etiketlemek istediğimizde kullanırız. Mention’un işareti @ ‘tir. Twitter’da mention kullanımını iki şekilde uygulayabiliriz.

Mention, Menşın diye okunur. (menşın kelimesinin içerisindeki N harfini yarım yutarak okunur, normalde çıkan ses meşın olarak da çıkabilir.)

Birinci yöntem: Timeline dediğimiz ana sayfada herkes tarafından gözükmesini istemiyorsak, mention’u en başa yazmalıyız.
               Örnek:     @emreozmen87 kanka iş çıkışı metronun orada ol. Bekletme la 🙂
               Örnek2:   @f_kaan_b evlenme teklifi etmek öyle kolay değilmiş dimi 🙂
 Dipçe: Yukarıdaki şekilde mentionu başa koyup tweet atarsanız, sizi takip eden kişilerin anasayfasında(timeline) gözükmez. Fakat hem sizi takip eden hem de mentionladığınız kişiyi takip eden bir kullanıcı var ise o zaman ana sayfasında gözükür. Diğer durumlar bu konuşma anasayfaya düşmez. Sadece sizin profilinizde gözükür.
İkinci yöntem: Mention’u ortaya veya sona yazarak bütün takipçilerinizin bu tweeti görmesini sağlayabilirsiniz.
               Örnek:    Ne @KivancTatlitug senin olacak Ne @AdrianaLima benim. Gel yastık yapayım göbeğimi sana.
               Örnek2:  Gezi Parkı olayları dolayısıyla etkinlikleri iptal eden @BeyogluHayal cansın!
Dipçe: Yukarıdaki mentionlu tweetler attığınız normal tweet gibi gözükür ve anasayfaya düşer. Kurumsal hesapların twitter adreslerine mention atacağınız zaman şikayet/öneri veya tebrik gibi, ikinci yöntemi kullanmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca olumlu bir tweet attığınızda sizi Retweet yapabilir ve sizinle aynı düşünceye sahip diğer twitter kullanıcıları sizi takip edebilir.